LONDONISTAN , noua porecla data capitalei Marii Britanii.

Un raport publicat de Gatestone Institute arata, daca mai era nevoie, ca Londra a devenit paradisul moscheilor ,care rasar ca ciupercile in metropola de pe malul Tamisei, in timp ce bisericile isi inchide portile.

Rata inchiderii bisericilor din Londra , capitala Marii Britanii este izbitor de mare, comparativ cu orice alt oras din Europa, asa cum si numarul moscheilor care le iau locul creste in ritm rapid, sustin cei de la Gatestone Institute, analizand schimbarile de ordin religios.

„Londra este mult mai islamica decat multe state musulmane luate la un loc”, spune Maulana Syed Raza Rizvi, unul dintre predicatorii islamisti care traiesc in ceea ce jurnalista Melanie Phillips denumeste „Londonistan”.

O apreciere mai putin eleganta o are insa Wole Soyinka, laureat al Premiului Nobel pentru literatura, care a numit Marea Britanie „o hazna pentru islamisti”.

Site-ul Breitbart aminteste declaratia primarului musulman al capitalei britanice, Sadiq Khan, dupa recentul atentat terorist de la Westminster: „Teroristii nu pot suporta multiculturalismul “.

Devine insa tot mai evident ca Londonistan-ul, cu cele 423 moschei noi, se ridica incet dar sigur pe ruinele triste ale crestinismului britanic, spune analistul italian Giulio Meotti pentru Gatestone Institute. Meotti citeaza o informatie publicata de Wall Street Journal, conform careia 500 de Biserici de toate confesiunile din Londra au fost transformate in case private.

Situatia sta cam asa:

The Hyatt United Church a fost cumparata de comunitatea egipteana, pentru a o transforma in moschee.
Biserica Sfantul Petru a devenit si ea moscheea Madina, iar moscheea Brick Lane a fost ridicata pe locul unei foste Biserici metodiste.
Si nu doar lacase crestine au devenit peste noapte moschei, ci si oamenii au ales sa se converteasca.

Conform unor statistici recente, numarul celor care au ales sa se converteasca la Islam s-a dublat.

De multe ori, cei care fac asta aleg Islamul radical, asa cum s-a intamplat in cazul lui Khalid Masood, atacatorul de la Westminster.

Daily Mail a publicat imagini care spun totul: in poza apare o moschee si Biserici, una langa alta.

Daca in Biserica San Giorgio, care, in mod normal ar trebui sa adaposteasca 1.230 de credinciosi, doar 12 oameni au venit la slujba, iar la Biserica Sfanta Maria nu s-au adunat mai mult de 20 de persoane, in schimb moscheea din apropiere este arhiplina.

Asa ca musulmanii care nu mai incap isi fac rugaciunea de vineri in strada.