Timpul pe care nu ni-l ingaduim pentru micile bucurii se transforma, rapid, in frustrari.

Daca ne-am opri mai des, in goana noastra nebuna dupa bani si onoruri, sa vedem ce se intampla in jurul nostru si sa simtim ce se intampla in noi, poate ca si viata ne-ar fi mai frumoasa.

Practic, nicio clipa nu se retraieste, o ocazie pierduta nu se intoarce, un gest frumos nefacut la momentul potrivit devine tardiv, iar o viata de regrete ne transforma, iremediabil, in umbre ale celor ce-am fi putut fi, daca doar ne-am fi ingaduit sa zambim unei flori inmugurite, sa ne bucuram de vestile bune primite de altii, sa ne reindragostim de omul de langa noi in fiecare zi, fara motiv, doar pentru ca ne-am acordat ragazul de a-i admira zambetul, de a-l privi cum doarme, de a-i descanta incruntarea cand viseaza urat.

Se spune ca fericirea e in lucrurile mici, o fi, n-o fi asa, n-am habar, stiu doar ca nu exista un gest prea mic.
Orice lucru pe care il facem lipsiti de egoism, pentru ca asa ii place persoanei iubite, ne transforma si ne imbogateste.

Asta nu inseamna sa daruim la nesfarsit fara sa primim niciodata, lipsa de echitate intr-o relatie va dauna, mai devreme sau mai tarziu.

Tot ceea ce trebuie sa facem este sa fim sinceri fata de celalalt si fata de noi insine: sa spunem ce ne place si ce nu, sa indicam, intr-un fel sau altul, daca un anume gest nu ne-a fost pe plac si, cel mai important, sa incurajam la celalalt lucrurile care ne-au adus bucurie.

Si sa le facem la randu-ne.

Pentru mine, daca ai stat ani de zile cu un om si nu stii cum isi bea cafeaua, inseamna ca nu te-a interesat, de fapt, si ca ai trecut prin relatia cu pricina ca gasca prin apa.
La fel, daca stai langa un om ani, nu se poate sa nu observi ca il enerveaza ca n-ai pus bine capacul pe galeata de gunoi sau ca nu se asaza la masa pana nu are absolut tot ce i-ar trebui la indemana.

Daca iti pasa, sunt lucruri pe care le vezi, le simti, le stii asa cum stii, instinctiv, ca trebuie sa-ti pui maiou cand afara sunt -15 grade.
Gasiti ragazul sa aflati ce anume va trebuie de la dragoste si, de fapt, ce va trebuie de la viata.

Asa, veti iubi frumos si rotund si, daca aveti si ceva noroc, sunt sanse sa primiti o dragoste asemenea. Iar asta , chiar nu-i putin lucru!

#oleacademov